Αγάπη και Υγεία

Δώστε χρόνια στη ζωή σας και… ζωή στα χρόνια σας!

Τα ψυγεία μας είναι γεμάτα βακτήρια. Τι πρέπει να κάνουμε;

στο Απρίλιος 4, 2014

 

ψυγείο Τα ψυγεία μας είναι γεμάτα βακτήρια. Τι πρέπει να κάνουμε;

Μελέτη στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε ότι τα συρτάρια φρούτων και λαχανικών των οικιακών ψυγείων περιέχουν βακτήρια σε επίπεδα έως 785 φορές υψηλότερα από το όριο ασφαλείας.

Επικίνδυνα μικρόβια όπως το e.coli, η σαλμονέλα και η λιστέρια είχαν εγκατασταθεί για τα καλά εντός του ψυγείου!

Ο καθηγητής Ασφαλείας & Επιστήμης Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, δρ Τομ Χάμφρι, δίνει συμβουλές για ένα πιο ασφαλές ψυγείο:

– Το ψύχος δεν σκοτώνει τα βακτήρια επομένως βάζουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο μέσα σε 2 ώρες από τη στιγμή που τελειώνει το μαγείρεμά τους ή, αν είναι νωπά, αμέσως μόλις τα αγοράσουμε από το σούπερ μάρκετ.

– Το θερμόμετρο του ψυγείου να δείχνει μονίμως τουλάχιστον 4 βαθμούς Κελσίου.

– Να μην γεμίζετε ασφυκτικά το ψυγείο.

– Να μην βάζουμε καυτό φαγητό στο ψυγείο.

– Να το καθαρίζουμε μία φορά τον μήνα με πολύ ζεστό νερό και απολυμαντικό.

– Να βάζουμε το ωμό κρέας στο χαμηλότερο ράφι του ψυγείου, μέσα σε κλειστό δοχείο.

– Κάθε τρόφιμο, είτε μαγειρεμένο είτε ωμό να τοποθετείται σε ξεχωριστό δοχείο.

– Να πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα βάλουμε στο ψυγείο.

– Τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν ολοένα και λιγότερα συντηρητικά και γι’ αυτό πρέπει να καταναλώνονται αυστηρά εντός τριών ημερών.

Δείτε ακόμη: Κόλπο για να εξαφανίσετε τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο!

Το είδα: www.iasy.gr

Read more: http://www.proionta-tis-fisis.info/ta-psigia-mas-ine-gemata-vaktiria-ti-prepi-na-kanoume.html#ixzz2vCsrq9j5

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s