Αγάπη και Υγεία

Δώστε χρόνια στη ζωή σας και… ζωή στα χρόνια σας!

Τα μεταλλαγμένα και η υγεία μας!

στο Απρίλιος 4, 2014
      
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει όπως ίσως ξέρετε με τα μεταλλαγμέναπροϊόντα, ωστόσο ο θόρυβος αυτού του θέματος επισκιάζεται από τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά θέματα της εποχής μας και τα νέα τα σχετικά με τα μεταλλαγμένα δεν φθάνουν στα ΜΜΕ προς ενημέρωσή μας. Ίσως να υπάρχει βέβαια και σκοπιμότητα, ποιος ξέρει….
Οι εταιρείες, όπως η γνωστή Monsanto, αλλοιώνουν τους σπόρους των φυτών, προκειμένου να δημιουργήσουν πιο ανθεκτικά φυτά ή καρπούς. Ισχυρίζονται πως οι έρευνές τους έχουν δείξει πως τα μεταλλαγμένα αυτά προϊόντα δεν δημιουργούν προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό. Κι όμως….
Πρόσφατη σχετικά έρευνα έδειξε πως τα προϊόντα αυτά συνδέονται με την εμφάνιση λευχαιμίας και αναιμίας . Η συγκεκριμένη μελέτη έδειξε πως ένας βάκιλος (bacillus thuringiensis ή άλλως Bt) γονίδιο του οποίου έχει ενσωματώσει σε σπόρους καλαμποκιού, σόγιας και βαμβακιού η εταιρείαMonsanto, επηρεάζει τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων στον μυελό των οστών και οδηγεί τον οργανισμό σε λευχαιμία και αναιμία.
Ο βάκιλος αυτός βρίσκεται στο έδαφος, και έχει χρησιμοποιηθεί από γεωργούς από το 1960 σαν εντομοκτόνο για ψεκασμούς  φυλλωμάτων.  Και σαν να μην έφτανε αυτή η χρήση του, η εταιρεία Monsanto αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει για την βελτίωση της αντοχής των φυτών που προαναφέρθηκαν, ισχυριζόμενη πως η τοξίνη αυτού του βακίλου  θα καταστρέφεται στον ανθρώπινο πεπτικό σωλήνα….
Οι ερευνητές του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Sherbrooke στο Κεμπέκ  του Καναδά ανακάλυψαν όμως την ύπαρξη της τοξίνης του πιο πάνω βακίλου στο 93% 30 εγκύων γυναικών, στο 80% των ομφαλίων λώρων των παιδιών τους και στο 67%  39 γυναικών που δεν ήταν έγκυες.
Καταλαβαίνετε το τεράστιο πρόβλημα που προκύπτει, και όμως εμείς μένουμε απληροφόρητοι. Χρειάζονται πολλές μελέτες για να αποδειχθεί με βεβαιότητα η επίδραση που τα διάφορα μεταλλαγμένα προϊόντα έχουν στον οργανισμό μας, και βέβαια αυτό δεν είναι πολύ εύκολο, όταν θίγονται διάφορα οικονομικά συμφέροντα.
Ωστόσο καλό είναι να αποφεύγετε την κατανάλωση καλαμποκιού και σόγιας εάν δεν γνωρίζετε το κατά πόσο είναι ή  όχι μεταλλαγμένα. Η ένδειξη «βιολογικό» δεν αρκεί, γιατί αυτή αφορά τις συνθήκες καλλιέργειας του φυτού και όχι την προέλευση των σπόρων. Θα πρέπει να αναγράφεται στο προϊόν η ένδειξη «μη μεταλλαγμένο».
Πηγή: Ελένη Τσουκαλή
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s