Αγάπη και Υγεία

Δώστε χρόνια στη ζωή σας και… ζωή στα χρόνια σας!

Διατροφή για να μειώσετε το λίπος στο συκώτι!

στο Απρίλιος 4, 2014

 

Διατροφή για να μειώσετε το λίπος στο συκώτι Διατροφή για να μειώσετε το λίπος στο συκώτι!

Οι διατροφικές αλλαγές φαίνεται να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση και διαχείριση της παρουσίας λίπους στο ήπαρ.
Έτσι, οι κυριότερες αλλαγές γύρω από τις οποίες θα πρέπει να κατευθυνθούν άτομα με λιπώδη διήθηση ήπατος είναι:

• Εφαρμογή μιας υπό-θερμιδικής δίαιτας με σκοπό την απώλεια βάρους και την αντιμετώπιση της κεντρικού τύπου παχυσαρκίας. Συστήνεται μια απώλεια της τάξης του 10% σε χρονικό διάστημα 6 μηνών.
Οι ασθενείς θα πρέπει να ακολουθούν άρτια προγράμματα διατροφής, καθώς η απότομη απώλεια βάρους μπορεί να επιτείνει το πρόβλημα και να οδηγήσει σε επιπλοκές.

• Μείωση των κορεσμένων και trans λιπαρών οξέων με παράλληλη ενίσχυση των μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων της δίαιτας. Συγκεκριμένα, οι ασθενείς από την ομάδα των γαλακτοκομικών θα πρέπει να προτιμούν τα ημιάπαχα προϊόντα (γάλαγιαούρτι) και τυριά μειωμένα σε λιπαρά όπως το κατίκι και το cottage. Τα υπόλοιπα τυριά μπορούν να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες. Όσον αφορά στην ομάδα του κρέατος πρέπει να αφαιρείται το ορατό λίπος και να προτιμάται το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, το κουνέλι, το ψαρονέφρι και διάφορα ψάρια όπως σολομός, ο τόνος, η σαρδέλα κ.α. Το ελαιόλαδο θα πρέπει να αποτελεί το κύριο έλαιο μαγειρικής παρασκευής, ενώ επίσης θα πρέπει να αποτελεί το κύριο έλαιο που καταναλώνεται ωμό στις σαλάτες.
Δείτε: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα λίπη και τα έλαια!

• Μείωση της κατανάλωσης απλών υδατανθράκων και αύξηση της κατανάλωσης σύνθετων υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και τροφίμων πλούσιων σε φυτικές ίνες. Συγκεκριμένα, έμφαση θα πρέπει να δίνεται στην κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής άλεσηςοσπρίων, ενώ παράλληλα να περιορίζεται στο ελάχιστο η κατανάλωση γλυκών, τυποποιημένων χυμών εμπορίου και η ποσότητα της προστιθέμενης ζάχαρης στα ροφήματα.

• Αποχή από το αλκοόλ ή σημαντική μείωσή του ανάλογα την αιτιολογία της νόσου.

• Προτίμηση μαγειρικών παρασκευών όπως το grill, ο ατμός, η σχάρα και ο βρασμός, ενώ παράλληλα αποφυγή μαγειρικών παρασκευών ιδιαίτερα λιπαρών όπως το τηγάνισμα και η χρήση κρέμας γάλακτος.
Δείτε: Ενίσχυσε τη θρεπτική αξία των τροφών σου! 
και: Μαγειρεύοντας το Θάνατο μας!

• Κατανάλωση ψαριού 2 φορές/εβδομάδα με σκοπό την ενίσχυση της πρόσληψης των ω-3 λιπαρών οξέων.

Read more: http://www.proionta-tis-fisis.info/diatrofi-gia-na-miosete-to-lipos-sto-sikoti.html#ixzz2tQNbpxRe

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s