Αγάπη και Υγεία

Δώστε χρόνια στη ζωή σας και… ζωή στα χρόνια σας!

Τα είδη της άσκησης που καταπολεμούν την κατάθλιψη!

στο Οκτώβριος 29, 2013

Τα είδη της άσκησης που καταπολεμούν την κατάθλιψηfacebook share

Μια μελέτη στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής έδειξε ότι η μετρίου εντάσεως αερόβια άσκηση, που πραγματοποιείται από τρεις έως πέντε φορές εβδομαδιαίως, μπορεί να περιορίσει στο μισό τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Η άσκηση φέρεται να αυξάνει τα επίπεδα της σερετονίνης, της ντοπαμίνης και της νορεπινεφρίνης, νευροδιαβιβαστών που σχετίζονται με την καλή ψυχική διάθεση. Οι συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσουν για να τα καταφέρουν όσοι προτιμούν τη νέα ψυχοθεραπευτική άσκηση από τα φάρμακα είναι:

Αργός ρυθμός: Δεν χρειάζεται κάποιος να μπει αμέσως σε γρήγορο και πιεστικό ρυθμό γυμναστηρίου. Άλλωστε, το ζητούμενο σε αυτήν την περίπτωση είναι διαφορετικό. Αργά και σταθερά βήματα είναι ό,τι καλύτερο. Τον πρώτο καιρό η άσκηση θα πρέπει να διαρκεί λιγότερο από ένα τέταρτο της ώρας κι έπειτα από αρκετές εβδομάδες να φθάσει στη μισή ώρα, τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, όπου και θα πρέπει να σταθεροποιηθεί.

«Σπάστε» και χαλαρώστε τις ασκήσεις: Αρκετοί, κυρίως όσοι βρίσκονται ήδη σε καλή φυσική κατάσταση, προτιμούν να κάνουν τις ασκήσεις τους όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η αντικαταθλιπτική μέθοδος προτείνει «σπασμένες» ασκήσεις: τουτέστιν, 45 λεπτά τρεξίματος μπορούν να αντικατασταθούν από τρία 15λεπτα έντονης πεζοπορίας.

Διαλέξτε κάτι που σας αρέσει: Αυτή η συμβουλή μπορεί να φαίνεται προφανής. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν ένα άθλημα όχι επειδή τους αρέσει, αλλά επειδή πιστεύουν ότι είναι το κατάλληλο, συνήθως για να χάσουν βάρος. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για να διαλέξει κάποιος και πρέπει να είναι απολαυστικές. Εάν δεν σας έλκει κάτι, δοκιμάστε διαφορετικούς τύπους σωματικής δραστηριότητας, μέχρι να βρείτε αυτό που σας ικανοποιεί.

Άσκηση με συντροφιά: Στο πλαίσιο της ατομικής σωματικής δραστηριότητας, μερικές φορές είναι δύσκολο να ακολουθηθεί όλο το πρόγραμμα ή ακόμη και ο ρυθμός. Επίσης, είναι πολύ σπάνιο να αποχωρεί κάποιος από ένα ομαδικό άθλημα. Ακόμη και γι΄ αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν σε προγράμματα ομαδικής άθλησης, οι ειδικοί συστήνουν να παροτρύνουν κάποιον συγγενή, φίλο ή γείτονα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s