Αγάπη και Υγεία

Δώστε χρόνια στη ζωή σας και… ζωή στα χρόνια σας!

Γιατί είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζουμε σωστά το στρες στη ζωή μας!

στο Αύγουστος 22, 2013
 
 
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Πολλοί ανάμεσά σας παρακολουθείτε εδώ και καιρό τα άρθρα αυτής της ιστοσελίδας. Αρκετοί έχετε πεισθεί πως κάτι πρέπει να κάνετε για να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο μέχρι τώρα είχατε μάθει να ζείτε. Έναν τρόπο που, μέσα από πολλή και επίμονη προπαγάνδα, άλλοι μας έχουν εδώ και χρόνια επιβάλλει, (χωρίς να το έχουμε αντιληφθεί) και που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγεί σε ασθένειες και ταλαιπωρίες σωματικές και ψυχικές, πλουτίζοντας εταιρείες που ασχολούνται με τη σίτιση και την υγεία.
 
Δεν είναι εύκολο να τα βάλει κανείς με το … «θηρίο» το ξέρω. Μπορούμε όμως σιγά-σιγά να ροκανίσουμε όλοι μαζί τις σανίδες επάνω στις οποίες πατάει και μας ταλαιπωρεί, ώστε να καταποντιστεί στον λάκκο που υπάρχει από κάτω του και να μας αφήσει ήσυχους.
 
Τώρα είναι πια καιρός να ενωθούμε να το κάνουμε αυτό όλοι μαζί, γιατί η εποχή το καλεί. Μπορεί πολλοί να μην πιστεύετε στα όσα λέγονται και ακούγονται για την ηλιακή και την γεωμαγνητική δραστηριότητα στην εποχή μας, όμως υπάρχουν σοβαρές επιστημονικές έρευνες που διαπιστώνουν πως η δραστηριότητα αυτή είναι πολύ διαταραγμένη αυτή την εποχή και η υγεία μας επηρεάζεται από αυτή την κατάσταση.
 
Το Ινστιτούτο Heartmath της Αμερικής για το οποίο σας έχω μιλήσει πολλές φορές, έχει αρχίσει να τοποθετεί ευαίσθητους αισθητήρες σε διάφορα σημεία της γης , όπως σε παλαιότερο άρθρο μου σας είχα πει, με τους οποίους συλλέγει πληροφορίες για την ηλιακή και την γεωμαγνητική δραστηριότητα και τις συσχετίζει με τις δικές μας ανθρώπινες ενέργειες και λειτουργίες του οργανισμού.
Πρόσφατη λοιπόν ενημέρωσή τους αναφέρει, πως η αυξημένη ηλιακή δραστηριότητα της εποχής μας (solar cycle 24) πρόκειται να συνεχιστεί έως πιθανόν και το 2014 ή ακόμη και το 2015. Αυτό επηρεάζει τη γεωμαγνητική δραστηριότητα, με την οποία είναι άμεσα συσχετισμένη  η λειτουργία του νευρικού μας συστήματος όπως στο βιβλίο μου, αλλά και σε παλαιότερο άρθρο μου σας έχω εξηγήσει (φαινόμενο Schumman).
 
Πρακτικά, η επίδραση αυτή καταγράφεται στις αλλαγές που παρατηρούνται στη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού, όπως αυτή καταγράφεται στο ηλεκτροκαρδιογράφημα. Με τον όρο «μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού» (Heart Rate Variability –HRV-)  εννοούμε τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει ο ρυθμός της καρδιάς μας ανάλογα με τις λειτουργίες του σώματος. Π.χ. ο ρυθμός αυτός αυξάνει λίγο κατά την εισπνοή και επιβραδύνεται κατά την εκπνοή. Ο τρόπος όμως με τον οποίο γίνονται αυτές οι αλλαγές έχει σημασία. Όταν αυτές γίνονται ομαλά, μιλάμε για συνοχή, (coherence) αυτό που εγώ έχω ονομάσει «αρμονία» ενώ όταν οι αυξομειώσεις του ρυθμού γίνονται απότομα,  αυτό έχει κακό αντίκτυπο στην υγεία.
 
Το νευρικό μας σύστημα επηρεάζει αυτούς τους ρυθμούς. Το «συμπαθητικό σύστημα» τους επιταχύνει κάνοντας περισσότερο απότομες τις αλλαγές ενώ το «παρασυμπαθητικό σύστημα» τους επιβραδύνει δημιουργώντας αρμονική καμπύλη στη καταγραφή τους.
Εδώ είναι που η αντιμετώπιση του στρες παίζει τον ρόλο της.

 

Πηγή: Ελένη Τσουκαλή
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s