Αγάπη και Υγεία

Δώστε χρόνια στη ζωή σας και… ζωή στα χρόνια σας!

Μέλι, το ευεργετικό!

στο Αύγουστος 12, 2013
Μ Ε Λ Ι  (1)
Γεια σας
 
Για το μέλι σκέφτηκα να μιλήσουμε λίγο αγαπητοί μου φίλοι. Την γλυκιά αυτή νοστιμιά που έχει πολύ περισσότερα οφέλη για τον οργανισμό μας από όσο νομίζουμε. Είναι μία πολύ καλή αντιοξειδωτική ουσία (ουσία που βοηθάει στην αντιμετώπιση του στρες, δηλαδή) με αντισηπτικές και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Γι αυτό και είναι καλό να αντικαθιστά κανείς με μέλι τη ζάχαρη που θα χρησιμοποιούσε για κάποιο ρόφημα ή για την κατασκευή κάποιου γλυκού. Γιατί σε αντίθεση με το μέλι, η ζάχαρη δίνει απλώς θερμίδες , ενώ εκείνο περιέχει και πολλά θρεπτικά συστατικά όπως, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Σας έχω ήδη μιλήσει γι αυτά στη σελίδα «διατροφικές συμβουλές (21)» Όταν μάλιστα συνδυάσουμε το μέλι με κανέλλα, αυξάνουμε τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες και ενισχύουμε κατά πολύ τις υπόλοιπες θεραπευτικές του ιδιότητες. Ο συνδυασμός αυτός όπως αναγράφεται, βοηθάει μεταξύ άλλων και:
1. την υπεροξύτητα του στομάχου
2. την υπερχοληστεριναιμία
3. τα κρυολογήματα
4. τον πονόδοντο
5. τις φλεγμονές της ουροδόχου κύστεως κ.ά.
Οι διάφορες θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού εξαρτώνται από τα λουλούδια των οποίων τη γύρη μαζεύουν οι μέλισσες. Από αυτά βέβαια εξαρτάται και το άρωμά του.
Οι αντιοξειδωτικές του τώρα ιδιότητες, φαίνεται να σχετίζονται με το χρώμα του. Όσο πιο σκούρο το μέλι, τόσο περισσότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες έχει. Επειδή ακριβώς το μέλι πολεμάει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που το στρες παράγει στον οργανισμό μας, γι αυτό και είναι η μόνη γλυκαντική ουσία που όχι μόνον δεν βλάπτει τους καρκινοπαθείς, αλλά αντίθετα τους βοηθάει κιόλας, όταν βέβαια καταναλώνεται με μέτρο.
Με τις αντιοξειδωτικές αλλά και τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες το μέλι βοηθάει τη λειτουργία του γαστρεντερικού μας και την πρόληψη ασθενειών. Μία πολύ καλή συνταγή γι αυτό είναι να πίνει κανείς κάθε πρωί, πριν το πρόγευμα ένα φλυτζάνι ζεστό νερό με μισό λεμόνι στημένο μέσα και μία κουταλιά της σούπας μέλι. Αν μάλιστα στο μίγμα προσθέσει και λίγη κανέλλα τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη καλύτερα. Είναι πολύ καλή η ιδέα επίσης να προστεθούν τα πιο πάνω σε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι αντί για σκέτο νερό. Προσέξτε μόνον το μέλι να το προσθέσετε αφού κρυώσει λίγο το νερό για να μη χαθούν πολύτιμα συστατικά του.
 
Συνεχίζεται
Πηγή: http://www.benefits-of-honey.com/
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s